Κατασκευή Πρωτοτύπων

Ταχεία πρωτοτυποποίηση (Rapid Prototyping) είναι μία σύγχρονη κατασκευαστική μέθοδος η οποία βασίζεται σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία κυριολεκτικά εκτυπώνουν τρισδιάστατα αντικείμενα, ανεξαρτήτως της γεωμετρικής τους πολυπλοκότητας, σε ποικίλα υλικά όπως ρητίνες, μέταλλα, χαρτί, κερί κλπ.

Υψηλής ποιότητας 3D εκτύπωσης

Η εταιρεία μας διαθέτει τρία συστήματα 1 χ 350V EDEN OBJET, 1x SOLID SCAPE, 1 x SOLID SCAPE modeler, με τα οποία μπορεί να κατασκευάζει πρωτότυπα από ποικίλες ρητίνες και κερί. Παράλληλα μπορεί να κατασκευάζει και μεταλλικά πρωτότυπα χρησιμοποιώντας σύστημα CNC πέντε αξόνων. Το μέγεθος των πρωτοτύπων που κατασκευάζουμε μπορεί να είναι μερικά χιλιοστά μέχρι μερικά μέτρα.

3d printed engine

Μηχανολογικα εξαρτηματα

κατασκευάζουμε μεγάλη γκάμα πρωτοτύπων που σχετίζονται με τον χώρο της μηχανολογίας. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι μεμονωμένα εξαρτήματα έως και ολοκληρωμένες συναρμολογούμενες διατάξεις. Το παράδειγμα στην εικόνα αφορά ένα καλούπι δύο μερών.

3d printed vase

Εργα τέχνης

Κατασκευάζομαι μεγάλη ποικιλία από πρωτότυπα έργα τέχνης ανάγλυφα ή ολόγλυφα. Εάν το αντικείμενο υπάρχει μπορούμε να το αντιγράψουμε με απόλυτη ακρίβεια χρησιμοποιώντας συστήματα τρισδιάστατης σάρωσης και στη συνέχεια τα αναπαράγουμε σε όποια κλίμακα απαιτηθεί από διάφορα υλικά και με εφαρμογή πατίνας. Εάν το έργο είναι πρωτότυπο και υπάρχει μόνο ως ιδέα σε χαρτί ή φωτογραφία, μπορούμε με ειδικά λογισμικά να το μετατρέψουμε σε ολόγλυφη ή ανάγλυφη παράσταση και στη συνέχεια να το κατασκευάσουμε.

3d printed ring

Κοσμήματα

Μία από τις κατηγορίες των πρωτοτύπων που κατασκευάζουμε είναι πρωτότυπα κοσμήματα για σχεδιαστές κοσμημάτων ή παραγωγικές επιχειρήσεις αργυροχρυσοχοΐας. Τα πρωτότυπα μοντέλα που κατασκευάζουμε είναι κυρίως από ρητίνη τα οποία μπορούν να χυτευτούν και να αντικατασταθούν από μέταλλο. Επίσης εάν απαιτηθεί μπορούμε να κατασκευάσουμε πρωτότυπα κοσμήματα απ’ ευθείας σε σύστημα CNC πέντε αξόνων, σε υλικά όπως ξύλο, ασήμι, χάλυβας, χαλκός κλπ.

3d printed trasparent dental model

Oδοντιατρικές εφαρμογές

Διαθέτουμε συστήματα ταχείας πρωτοτυποποίησης υψηλής ακρίβειας τα οποία μας επιτρέπουν να κατασκευάζουμε ποικίλα βοηθήματα για οδοντοτεχνικές εφαρμογές από ρητίνη. Τα ρητινούχα αυτά μοντέλα μπορούν στη συνέχεια να χυτευτούν με την μέθοδο του χαμένου κεριού και να αντικατασταθούν από μέταλλο. Το παράδειγμα στην εικόνα αφορά εξατομικευμένο οδοντοτεχνικό σκελετό

3d printed skull

Ιατρικά μοντέλα

Κατασκευάζουμε μεγάλη γκάμα πρωτοτύπων που σχετίζονται με τον χώρο της μηχανολογίας. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι μεμονωμένα εξαρτήματα έως και ολοκληρωμένες συναρμολογούμενες διατάξεις. Το παράδειγμα στην εικόνα αφορά ένα καλούπι δύο μερών.

περισσότερα...

Η FTS AE αναλαμβάνει την κατασκευή πρωτοτύπων αντικειμένων που προέρχονται από δεδομένα αξονικών ή μαγνητικών τομογράφων.

Ενδεικτικά, η χρήση αυτών των πρωτοτύπων μοντέλων μπορεί να αφορά στην:

  • Προετοιμασία δύσκολων εγχειρήσεων σε περιοχές όπου πρόκειται να αφαιρεθεί, να προστεθεί ή να διαιρεθεί οστό ή άλλο βιολογικό υλικό που έχει καταγραφεί τρισδιάστατα.
  • Ολόγλυφη σχεδίαση (χρησιμοποιώντας ως υπόβαθρο – τα δεδομένα των αξονικών ή μαγνητικών τομογράφων) και κατασκευή μοσχευμάτων ακριβείας.
  • Ακριβέστερη σχεδίαση εξατομικευμένων μεταλλικών συνδέσμων/ελασμάτων σε περιοχές που αφαιρείται οστό και πρέπει με κάποιο τρόπο να αναπληρωθεί το κενό ή να υποστηριχθούν τα οστά που βρίσκονται γύρω από την περιοχή που έχει πρόβλημα.
  • Κατασκευή εξατομικευμένων εμφυτευμάτων.
  • Δημιουργία μοντέλων ακριβείας και αναπαραγωγή αντιγράφων (από ρητίνες) όλων των μελών του ανθρώπινου σώματος για την εκπαίδευση νέων γιατρών.
  • Εν γένει η πρωτοτυποποίηση σε δύσκολες περιπτώσεις εγχειρήσεων έχει αποδειχτεί πώς συνεισφέρει.
  • Ουσιαστική βοήθεια στον Γιατρό-Χειρουργό για την πιο σωστή του προετοιμασία.
  • Στην μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης μίας εγχείρηση, που σημαίνει μείωση του χρόνου αναισθησίας για τον ασθενή και ενδεχομένως και τη μείωση του κόστους μίας εγχείρησης. Αυτά τα οφέλη αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου και των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Στην κατασκευή εξατομικευμένων μοσχευμάτων ή εμφυτευμάτων ακριβείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιτυχία μίας εγχείρησης και την ποιότητα του τελικού ιατρικού προϊόντος.
  • Στην διευκόλυνση και πιο αποτελεσματική επικοινωνίας μεταξύ μίας ομάδας γιατρών (που είναι πολλές φορές διαφορετικών ειδικοτήτων) οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν πώς να προσεγγίσουν και να λύσουν ένα δύσκολο ιατρικό πρόβλημα που έχει ο ασθενή τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν υπάρχει ένα φυσικό πρωτότυπο μοντέλο της περιοχής του ασθενούς που πρόκειται να εγχειριστεί, δεν συγκρίνεται με την οπτική απεικόνιση που προσφέρουν οι αξονικοί ή μαγνητικοί τομογράφοι μέσω οθονών. Στις ανεπτυγμένες χώρες η πρωτοτυποίηση μελών του ανθρωπίνου σώματος αποτελεί πλέον καθημερινή δραστηριότητα στην προετοιμασία δύσκολων εγχειρήσεων, τα δε αποτελέσματα είναι θετικά για όλους και τεκμηριωμένα στην διεθνή βιβλιογραφία.

Εφαρμογές:

Αρχιτεκτονικά μοντέλα, ακριβείας, διακόσμηση, βιομηχανικοί σχεδιαστές, σχεδιαστές κοσμημάτων, βιομηχανία κινηματογραφικών εφέ και διαφήμισης, καταναλωτικά προϊόντα, βιομηχανίες οικιακών συσκευών, αμυντικά συστήματα, βοηθήματα βαρηκοΐας, βιομηχανίες μηχανολογικών συστημάτων, ιατρική τεχνολογία, βιομηχανίες ειδών σπορ και παιχνιδιών, κλπ.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ